marți, 20 ianuarie 2009

Poze de la lansare...

...photo: Brice şi Mihai

Feedback

Benzi desenate cu mina, fara clicuri, fara taste
Glorioasa fanzina, prima revista de benzi desenate din Cluj
Glorioasa fanzina
Cele 200 de numere ale revistei s-au terminat cat ai bate din palme - parte din ele la lansare, cealaltă parte în cadrul Homemade Fair, prima ediţie clujeană. Iar un colecţionar de reviste de bandă desenata ne-a scris tocmai din Italia şi ne-a rugat să-i trimitem primul număr...

Cum a început totul....

...probabil că totul a început în martie 2008. Atunci a avut loc la Cluj un Atelier de Bandă desentă, organizat de lectoratul francez de la Facultatea de Litere. Am putea spune ca acolo s-au întâlnit prima dată membrii care formează nucleul Glorioasei Fanzine.
...sau poate că începutul a fost undeva în august 2008, când Ileana a chemat lumea la arme.
...dar oficial, începutul a fost în 11 decembrie 2008, când, pe căi mai mult sau mai puţin miraculoase, toate visele şi planurilile şi orele de muncă s-au concretizat într-o revista, lansată cu metaforice surle şi trâmbiţe în Le General.

Primul Număr al Revistei

O fanzină este o revista realizata nu neapărat de profesionişti, dar în mod cert de entuziaşti, cu minimum de mijloce şi maximum de efect, care se distribuie de obicei gratuit şi are o temă/tentă culturală... A noatră se numeşte Glorioasa Fanzină (in româneste, ca doar scopul nostru subtil este popularizarea romanului grafic -asta e un fel frumos de a spune banda desenată- în Cluj, dar şi în România).
Pentru primul numar, echipa s-a compus din 8 oameni (Wanna Dobre, Alexandra Gavrila, Raluca Popan, Iulia Rob, Maria si Ileana Surducan, Johan Troianowski si Sergiu Vasile).